SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Falu BS Fotbollsklubb
Fotboll

Information om vintern
2023-11-03 20:59

Hej

Här kommer lite information om vad som händer i vinter.

 

Spelare

Vi är otroligt glada över att vi är så många fina killar i vårt lag och att det är så många som fortsätter spela fotboll med Falu BS P09. Under de senaste veckorna har vi haft med oss killar som spelat i Samuelsdals P09 på träningarna. Dom är inte tillräckligt många spelare för att spela 11 mot 11 nästa år. Samuelsdal lägger därför ner sitt lag och vi välkomnar alla som vill fortsätta spela fotboll till oss i Falu BS P09. Det betyder att en redan stor grupp blir ännu större. Vi kommer inte att dela gruppen i flera lag. Falu BS P09 fortsätter som ett enda lag med matcher i olika serier. Vi ledare är övertygade om att vi kan ge alla spelare en bra tränings- och matchmiljö. För oss spelare, ledare och föräldrar som varit med i BS länge är det viktigt att vi tänker på att ta emot nya spelare och föräldrar på ett bra sätt.

 

Träningar

Från och med vecka 45 har vi nya träningstider. Vi tränar tisdagar och torsdagar kl 20:00 till 21:30 på kopparvallens konstgräs. Planen är uppvärmd, men blir det mycket kallt eller kommer mycket snö kommer vi behöva ställa in.

Från och med vecka 46 har vi även ett fyspass fredagar kl 16:30-18:00 i södra skolans gymnastiksal. Kalendern i SportAdmin är uppdaterad och vi skickar ut kallelser innan träning. Viktigt att ni svarar på dessa så att vi kan planera träningen på rätt sätt.

För målvakterna så kör Dalarnas FF träning ca en gång per månad. Ni anmäler er själva här: Målvaktsprojekt - Dalarna (dalafotboll.nu)

 

Matcher

Under november har vi träningsmatcher mot Korsnäs och Gefle IF på Koppis konstgräs. Eventuellt kommer vi boka in fler matcher. Ni som skall spela får kallelse i SportAdmin.

Vi har två lag anmälda till futsal. Matcherna spelas mot lag från Dalarna, Gästrikland och Uppland. Alla matcher spelas som sammandrag där man spelar ca två matcher per speldag. Första tillfället är i morgon lördag på Lugnet. Har ni inte blivit kallade till matcherna i morgon så kommer ni att få spela en annan gång

1-3 December har vi ett lag anmält till cup i Kristinehamn. Mer info om cupen: Lux Invite B2009 - Luxcuper.se. Då vi bara har ett lag så kommer ca 18 spelare att få kallelse till cupen. Kallelser går ut inom kort och vi ber er svara snabbt om ni inte kan följa med. Detta så att vi kan kalla någon annan spelare.

 

Försäljning

Först och främst tack till alla er som hämtat ut Goal tvål och tvättmedel. Vi förstår att det hade varit bättre att komma igång tidigare med försäljning, men nu får vi hjälpas åt att lösa våra försäljningar även om mycket kommer sent på säsongen. Det vi har kvar är julkalendrarna. Just nu vet jag inte när kalendrarna kommer eller hur pengarna kring försäljningen skall hanteras. Det jag vet är att det är kalendrar från Bingolotto. Kalendrarna kostar 100 kr st och alla som inte redan köpt sig fri skall sälja 10 kalendrar. Så fort jag vet mer så skickar jag ut information.

 

Avgifter

Förra året betalade alla spelare en extra avgift för att träna under vintern. Jag vet inte om det blir samma sak i år.

 

Registrering

Det år killarna fyller 15 så måste alla göra en ny registrering. Alla fick ett utskick 2023-10-17 med information om registrering. Utskicket hittar ni i er mailbox eller i SportAdmin under menyn ”Utskick”

 

Som ni ser rullar fotbollen på för fullt även under vintern. Till alla er som håller på med andra vintersporter så tycker vi ledare att det är viktigt att ni prioritera dessa under vintern. Om träningarna inte krockar så är ni givetvis välkommen på fotbollsträningarna. Ni skall inte känna att ni behöver välja sport.

 

Hälsningar, Erik

 

Betalning till den som skjutsar till bortamatch
2023-07-26 23:32

Under hösten kommer vi att spela ett antal bortamatcher med ganska lång resväg. För att dela reskostnad på ett mer solidariskt sätt inför vi betalning till den som kör.

  • Varje spelare, ledare eller förälder som åker i annans bil swishar 5 kronor per mil till den förälder eller ledare som kör.

Viktigt att det är den som får skjuts som tar initiativet till att betala. Skjutsande förälder eller ledare skall inte behöva påminna.

 

Vi börjar med detta direkt vid morgondagens cup i Gävle.

Om vi tar det som exempel så är det 10 mil till Gävle och då betalar varje spelare 50 kronor för att åka enkel resa.

 

Mvh, Erik

Dalecarlia Cup
2023-06-23 11:38

Vi har två lag med i cupen som startar torsdag 29:e juni. Bilden visar lagindelningen. Vid eventuella skador eller sjukdomar kan vi komma att göra om lagen innan cupstart.

 

Mer information om cupen och spelschema för de båda lagen finns på https://dalecarliacup.se/start.

 

Vi kommer att skicka ut en kallelse till den första matchen med information om tid och plats för samling. Därefter kommer ni överens med ledarna för ditt lag var och när ni skall samlas för de kommande matcherna. Då vi är många spelare i varje lag så kommer kanske inte alla spela alla matcher.

 

Hälsningar,

Erik

Vi saknar bilar till matchen mot Krylbo
2023-05-27 12:38

Vi behöver fler föräldrar som skjutsar till matchen i Krylbo i morgon.

Just nu har vi 6 spelare som behöver skjuts.

 

Carl, Hussein, Jonatan, Kevin, Khaled, Khalill och Oscar E  har inte anmält att ni behöver skjuts. Åker ni i egna bilar och har ni i så fall lediga platser i era bilar?

 

Viktigt att vi använder funktionen för samåkning i SportAdmin så att vi inte står med för få bilar vid samlingen i morgon. Jag vill att alla som kör tar med 4 passagerare i bilen.

 

  • Om du skjutsar och har en plats över i bilen: Skapa en körning och ange antal lediga platser.
  • Om du inte tänkt skjutsa, men har möjlighet att göra det: Skapa en körning och ange antal lediga platser.
  • Om du behöver skjuts: Anmäl i SportAdmin att du behöver skjuts. Kolla om du kan boka in dig i en bil med lediga platser.

 

Jag kollar hur det ser ut ikväll och om vi fortfarande saknar bilar så kanske vi tvingas åka enbart med de spelare som har skjuts.

 

Hälsningar, Erik

 

Arbetspass och försäljning säsongen 2023
2023-05-16 14:41

Som förälder till barn i Falu BS så ingår det att varje år genomföra arbetspass samt att sälja något. Det finns i år ett krav på att varje spelare skall tjäna in 1000 kronor till föreningen genom föreningsförsäljning. Vi har inte fått något besked från Falu BS när denna försäljning skall genomföras eller vad vi skall sälja. Så fort vi får besked så kommer det ut information från mig eller från föräldragruppen.

 

Utöver föreningsförsäljning så kan vi välja att göra mer jobb som då genererar pengar till vår lagkassa. Det är upp till alla oss föräldrar och ledare att bestämma hur mycket pengar vi skall samla till lagkassan och vad vi skall göra med pengarna. Vi har hittils valt att använda lagkassan för att göra aktiviteter där alla spelare är inbjudna att delta. Exempelvis: Träningsläger på Koppis, Dalecarlia Cup, träningsläger i Smedjebacken och skidåkning i Källviksbacken. Vi ledare skulle vilja åka på en cup eller ett träningsläger med övernattning i slutet av denna säsong. En sådan aktivitet kostar ca 2000 kr per spelare vilket betyder att vi behöver ca 80 000 i lagkassan. (I dag har vi 3290 kr) Vi har därför valt att tacka ja till att ta kioskpass på Kopparvallen under Falu Sommarcup som spelas 16-18:e juni. Vi får 80% av vinsten från försäljningen under våra pass. 20 % av vinsten går till föreningen. Det är flera BS-lag som anmält intresse till kioskpass så vi vet ännu inte vilka tider P09 kommer att ansvara för kiosken. Förhoppningsvis får vi besked under nästa vecka och då kommer föräldragruppen att fördela tiderna och skicka ut kallelse via SportAdmin. Viktig: Har man fått ett pass så är man skyldig att komma och jobba eller alternativt själv hitta en ersättare. Också viktigt att man i Sportadmin bekräftar att man kommer så att vi säkert vet att vi har bemanning. Har ni en ersättare så skriv in denna i kommentaren på er kallalse.

 

Vi har även fått erbjudande om att genomföra arbetspass på Krämfabriken för att tjäna pengar till lagkassan. Om ni inte får kioskpass nu så kommer det att komma andra uppgifter senare.

 

Har ni förslag på hur vi skall tjäna pengar till lagkassan så hör av er till mig eller till Frida i föräldragruppen. Samma sak om ni har tankar kring vad vi skall använda lagkassan till.

 

Hälsningar, Erik

Information om säsongen 2023
2023-03-12 22:50

Här kommer lite information om den kommande säsongen.

Avgifter

Från och med första mars är vinterperioden slut och träningarna är öppna för alla som skall spela fotboll i sommar.

Avgifter för året är:

  • Medlemsavgift helår: 300 kr
    Jag vet att BS vill avskaffa familjemedlem då det är svår att administrera, men jag vet inte om något beslut är tagit i frågan. Kontakta kansliet om ni har frågor gällde avgift för familj.
  • Träningsavgift från 1:a mars till 31:a oktober: 2000 kr

Faktura för medlemskap och träningsavgift kommer att komma i SportAdmin i slutet av mars.

Betald medlems- och träningsavgift är ett krav för att få spela match. Om ni har svårt att betala avgiften så är det möjligt att ansöka om subventionerad avgift. Kontakta i så fall mig (Erik) så hjälper jag till att ansöka

 

Förutom avgiften så kommer vi att sälja något och/eller göra arbetsinsatser. Vad vi skall göra är inte bestämt, men räkna med att vi på något sätt skall tjäna in ca 1000 kronor per spelare. Har ni förslag på hur vi skall tjäna in dessa pengar så kontakta gärna någon ledare.

 

Registrering av spelare

Vi har glädjen att välkomna några nya spelare till laget. Om du/ditt barn är ny så behöver du lämna in en blankett för registrering av spelare. Blanketten ligger på https://www.falubs.se/dokument/?ID=416479. Skriv under och lämna in på kansliet.

 

Träningar

Fram till den 20/3 har vi träning måndagar och torsdagar på Mono Loco. Det kan dyka upp strötider på Kopparvallen så håll koll på kalendern i SportAdmin. Om vädret tillåter så öppnar nya konstgräset 20/3 och vi kommer då att börja träna 3 ggr per vecka.

 

Seriespel

Vi är i år anmälda i två serier. Så fort spelschemat är klart så kommer matcherna ligga i SportAdmin  På samma sätt som tidigare så är vi ett enda lag och målet är att alla skall bil kallade till lika många matcher under året.

 

Cuper

Vi har två lag anmälda till Falu Sommarcup 18-16 juni (https://www.procup.se/cup/35796.htm) och Dalecarlia 29:e juni-2:a juli (https://dalecarliacup.se/). Vi vill även åka på en tredje cup eller ett träningsläger under hösten, men inget är bestämt.

 

BS Kläder

Webshopen är nu öppen för den som behöver köpa nya kläder. Ni hittar den på https://team.intersport.se/falu-bs-fotboll.

Om ni vill ha begagnade kläder så har jag ett litet lager av diverse kläder storlek 150 och 164 samt någon enstaka small. Jag har även fotbollskor i bra skick i storlek 40, 41 ½ och 43. Kontakta mig om du är intresserad av begagnat.

 

Föräldragrupp

Från förra året har vi en föräldragrupp bestående av:

Frida Rosenström. Jacks mamma

Karolina Kempe. Gabriels mamma

Erik och Maria Degerman. Oscars föräldrar

Malin Persson. Zakarias mamma

Maria Jonsson. Mats mamma

 

Föräldragruppen är ett stort och viktigt stöd för oss ledare. Speciellt när vi tillsammans gör andra saker än att spela fotboll. Två färska exempel är grillningen av hamburgare i Källviksbacken samt träningslägret i Smedjebacken som finansierades med pengar från förra årets fikaförsäljning. Det finns plats för fler engagerade föräldrar så om du vill vara med och bidra så kontakta Frida eller någon ledare.

 

Avslutningsvis vill jag påminna om föräldramötet måndag 20/3. Jag håller på att leta efter en lokal där vi alla får plats. Får jag tag på något så jag uppdaterar jag kallelsen i SportAdmin.

 

Hälsningar,

Erik

 
Arenapartner
Platinapartner
Guldpartner
Silverpartner